Пловдив почете годишнината от рождението на Апостола

В церемонията участваха представителни формирования от Пловдивския гарнизон, военен духов оркестър, венценосци, членове на Комитет „Родолюбие“

Пловдив почете годишнината от рождението на Апостола | StandartNews.com

182-та годишнина от рождението на Апостола на свободата бе почетена в Пловдив с военен ритуал, поклонение и полагане на венци и цветя пред паметника на Васил Левски в парк Бунарджика.

Тържествено слово пред събралата се пловдивска общественост произнесе д-р Петко Георгиев – главен библиотекар на Народна библиотека „Иван Вазов“, секретар на Комитет „Родолюбие“ и далечен родственик на Апостола.
 
В церемонията участваха представителни формирования от Пловдивския гарнизон, военен духов оркестър, венценосци и членове на Комитет „Родолюбие“.

В общоградското честване на 182-та годишнина от рождението на Апостола участваха председателят на Общинския съвет Савина Петкова, бригаден генерал Явор Матеев, командир на Силите за специални операции и Началник на Гарнизон Пловдив, заместник-кметът по култура и туризъм инж. Александър Държиков, заместник областният управител Петър Петров, районни кметове,  общински съветници, Общественият посредник на община Пловдив Борислав Стаматов, председателят на Общински комитет „Васил Левски“ доц. Кирчо Атанасов, директори на общински предприятия, представители на политически и обществени организации, граждани и медии. Специално за честването от Франция пристигна и дългогодишният председател на Комитет „Васил Левски“ г-жа Евдокия Емануилова.

Венци и цветя на паметника на Васил Левски бяха положени от името на кмета на община Пловдив Иван Тотев, областния управител Здравко Димитров, председателя на Общински съвет Савина Петкова, командването на пловдивския гарнизон, командването на Авиобаза Граф Игнатиево, почетния консул на Русия в Пловдив, от кметовете на шестте района, от Общински комитет „Васил Левски“, Комитет „Родолюбие“, от политически партии, обществени организации и признателни граждани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай