Оживяват сцени от освобождението на Велики Преслав и Разград

Велики Преслав е сред малкото градове, притежаващи писмен паметник от времето на освобождението и за поредна година родолюбиви българи от „Традиция” ще припомнят за него и за боевете, водени в околността

Оживяват сцени от освобождението  на Велики Преслав и Разград | StandartNews.com

Живи сцени от освобождението на Преслав подготви за Трети март регионалният клуб „Традиция”. Историческата възстановка е посветена на 141 години от паметното събитие, за което още тогава местен жител пише върху гредата на възрожденската църква в града. Велики Преслав е сред малкото градове, притежаващи писмен паметник от времето на освобождението и за поредна година родолюбиви българи от „Традиция” ще припомнят за него и за боевете, водени в околността. Възстановката започва в ранния следобяд и в нея ще участват клубове от Североизточна България и самодейци от местното читалище „Развитие”. Те ще се включат и във фолклорната програма под наслов „Танц на свободата” заедно с гостуващи изпълнители от Добрич. 
  За първи път тази година  и в Разград на централния площад "Възраждане" беше представена историческа възстановка „Освобождение“.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай