ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията" изпраща първия си випуск

Официалното връчване на дипломите на учениците ще се състои на 5 юли, неделя, от 18:00 часа в Летния театър

ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията" изпраща първия си випуск | StandartNews.com

ургаското иновативно училище "Александър Георгиев - Коджакафалията", създадено по идея на кмета Димитър Николов, тази година изпраща първия си випуск.

Официалното връчване на дипломите на учениците ще се състои на 5 юли, неделя, от 18:00 часа в Летния театър. По време на церемонията училището ще получи специален подарък, подготвен от родители на деца от учебното заведение. Това е портрет на патрона на училището, нарисуван от бургаския художник Божидар Чантарски.

Картината е направена по единствената известна снимка на Коджакафалията към момента, отпечатана в изданието "Катедралният храм "Св. св. Кирил и Методий" в Бургас 1869 - 1930". Това вероятно е първият подобен портрет на Коджакафалията, който е рисуван до момента.

ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията" е открито на 15 септември 2017 година. Учебната му програма е разработена да дава базисни знания и умения за по-нататъшно кариерно развитие в областта на информационните технологии. Използването на иновативни практики в обучението има за цел да се положат основите на едно адекватно на настоящето обучение, което да подготвя успешни личности.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай