Операция „Плюшено мече“ зарадва над 200 деца за Коледа

Благотворителната инициатива, която се провежда за 11-та поредна година, е стартирала още в началото на октомври, а събирането на даренията за децата е продължило почти до средата на месец декември

Операция „Плюшено мече“  зарадва над 200 деца за Коледа | StandartNews.com

Над 200 деца от няколко социални дома в Старозагорска област получиха подаръци за Коледа, осигурени от инициативата „Плюшено мече“. Това обяви Радина Георгиева регионален координатор на кампанията в ефира на Радио Стара Загора. Благотворителната инициатива, която се провежда за 11-та поредна година, е стартирала още в началото на октомври, а събирането на даренията за децата е продължило почти до средата на месец декември. „Много съм щастлива, че срещнахме отзивчивост“, казва Георгиева. Даренията било толкова много, че проблем пред организаторите на кампанията се оказало намирането на пункт, където да бъдат събрани и съхранени подаръците. 
 За Коледа децата от осемте социални институции в региона са получи най-различни подаръци и изненади като книги, глобуси, пъзели, и др.
 Паралелно с кампанията "Плюшено мече" за Коледа тече и тази за набирането на хранителни продукти и техника за хора в неравностойно положение. Тя щяла да продължи до края на месец януари от Новата година.
Фото - Радио Стара Загора
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай