Онлайн конкурс „Великденско послание“

Над 60 са участниците вече в конкурса на община Стара Загора

Онлайн конкурс „Великденско послание“ | StandartNews.com

До момента над 60 деца и ученици са се включили в онлайн конкурса на тема „Великденско послание“, организиран от Община Стара Загора. Възпитаници на различни училища и детски градини на възраст от 3 до 13 години изпратиха снимки на изработени от тях различни картини, украси или сувенири, свързани с един от най-светлите християнски празници - Великден. „Непрекъснато получаваме много красиви снимки на рисунки, видео послания, презентации, стихотворения, украси, сувенири. Има деца, които са изработили сами своите творения, а по-малките разчитат на помощ от родителите си“, разказват организаторите от отдел „Култура“.

Първоначалната идея е конкурсът да бъде общински, но за много кратно време деца от над 15 населени места се включват в надпреварата и го превръща в национален. Включиха се участници от Стара Загора, Раднево, Димитровград, Казанлък, Сливен, Русе, Варна, Бургас, Разград, Исперих, София, Тутракан, Шумен и Нови пазар.

Всички предложения се публикуват на фейсбук страницата „Култура и туризъм към Община Стара Загора“ по реда на тяхното постъпване. „Благодарим ви, деца, че не спирате да мечтаете и да се вдъхновявате от най-малките неща!“, казват още организаторите.

Срокът за изпращане на снимки и творби е 21 април 2020 година, а адресът - [email protected].

Изпратените предложения трябва да са придружени с трите имена на автора, възраст, училище или детска градина, както и телефон за обратна връзка.

Най-добрите творби ще бъдат отличени, а всички участници ще получат грамоти. Имената на наградените ще бъдат публикувани във фейсбук страницата на отдел „Култура и туризъм“ и на сайта на община Стара Загора до края на месец април.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай