Община Стара Загора отбелязва Световния ден на туризма с цветна програма

Изложба с над 20 пана и зрелищно дрон шоу ще зарадват днес старозагорци и гостите на града

Община Стара Загора отбелязва Световния ден на туризма с цветна програма | StandartNews.com

С пъстра програма Община Стара Загора посреща Световния ден на туризма днес. Темата тази година е „Туризъм и мир“ и поставя акцент върху ролята на туризма за опазване на мира и разбирателството между народите и върху неговото значение за устойчивото социално-икономическо развитие.

Стара Загора ще отбележи Световния ден на туризма със зрелищно светлинно дрон шоу, организирано от отдел „Туризъм“ към Община Стара Загора със съдействието на ALIEN.ONE. Над 100 дрона ще създадат уникално шоу, което ще пресъздава тазгодишния надслов - „Туризъм и мир“, както и някои от символите на града. Ще може да се наблюдава от Античната улица във времето от 21.45 ч. до 22.00 ч.

Изложба с над 20 пана ще представи държавите домакини  и темите, с които е отбелязван Световния ден на туризма през последните двадесет години. Изложбата ще бъде разположена в пространството пред Туристическия информационен център и ще може да се разгледа от 27 септември (петък) до 29 септември (неделя) включително.

Община Стара Загора кани всички жители и гости на града да станат част от празника, тъй като основна цел на всяко туристическо пътуване е да създава незабравими емоции и преживявания, красиви и вълнуващи спомени.

 

Световният ден на туризма се чества за първи път през 1980 г. във връзка с годишнината от приемането на устава на Световната организация по туризъм към ООН през 1970 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай