Община Сливен печели дело за водния цикъл във ВКС

Съдебната сага започва през 2012 година, когато екоминистерството налага на община Сливен финансова корекция от над 4 милиона лева за първия воден цикъл на града

Община Сливен печели дело  за водния цикъл във  ВКС | StandartNews.com

Върховният касационен съд е потвърдил решението на бургаските апелативни магистрати, с което отпада задължението на община Сливен към МОСВ. Това съобщи кметът Стефан Радев на днешната редовна сесия на общинския съвет в Града но 100-те войводи. Той допълни още, че решението на съда в Бургас е било обжалвано от НАП. С решението на ВКС, което е окончателно, отпадат финансовите претенции на МОСВ към общината.
 Съдебната сага започва през 2012 година, когато екоминистерството  налага на община Сливен финансова корекция от над 4 милиона лева за първия воден цикъл на града, изпълняван в периода 2008-2010 г.    През 2017 г.започва процедура пред НАП за събиране на частното държавно вземане. Следва запор на общинските сметки от частен съдебен изпълнител, но община Сливен възразява и завежда  иск в Окръжния съд за спиране на незабавното изпълнение. Съдът прекратява производството и обезсилва издадения изпълнителен лист в полза на НАП. Обжалванията пред по-висшите инстанции потвърждават това определение, докато се стигне до окончателното решение на ВКС.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай