Община Силистра обяви конкурс за младежки проекти

В надпреварата могат да се включат обединения от млади хора на възраст от 14 до 29 години

Община Силистра обяви конкурс за младежки проекти | StandartNews.com

Неформални младежки групи от Силистра, които  имат идеи и търсят подкрепа за реализирането им, могат да получат средства за инициативите  си от местния бюджет. Кметът доктор Юлиян Найденов подписа заповед, с която стартира  конкурс за избор на младежки проекти в рамките на общинската програма „Младите за Силистра- 2019 година.”
В надпреварата могат да се включат обединения  от млади хора на възраст от 14 до 29 години. Те трябва да представят проектното си предложение  в кметството до 7 март тази година, като стойността на исканото финансиране не може да надвишава 800 лева, гласят условията на  конкурса.
Тази година общинската управа е отделила 5200 лева за подкрепа на инициативите на младите хора в града. Практиката да се финансират дейности след конкурсна процедура датира от 2011 година. Досега бюджетът е отделил за  програмата „Младите за Силистра” 37 350 лева. 22 хиляди от тях са били насочени към  благоустрояване на градските простанства, където се събират деца и млади хора. Останалите са били предназначени за развитие на уменията и компетенциите на младите неформали, за стимулиране на физическата им активност,  кариерното ориентиране, изява на таланти, подкрепа на здравословния начин на живот и доброволчеството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай