Няма пари за ремонт на АМ "Тракия" между Чирпан и Стара

Към момента в бюджета на пътната агенция няма достатъчно средства за ремонт на участъка от АМ "Тракия" между Чирпан и Стара Загора, призна министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по време на днешния парламентарен контрол

Няма пари за ремонт на АМ "Тракия"  между Чирпан и Стара | StandartNews.com

Към момента в бюджета на пътната агенция няма достатъчно средства за ремонт на участъка от АМ "Тракия" между Чирпан и Стара Загора.
Това призна министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по време на днешния парламентарен контрол. По индикативни разчети парите, които са нужни за ремонта на 40-те км от този участък  били около 60 млн. лв. Освен това от ремонти се нуждаели и седем пътни съоръжения, които също били в лошо състояние. Министър Аврамова посочи, че щели да се търсят възможности за целеви средства от бюджета, за да започне поетапно изпълнение на ремонта.
 При тази ситуация ограничението на скоростта на движение по магистрала "Тракия" в участъка между Чирпан и Стара Загора поради съображения за пътната безопасност щяло да остане 90 км/ч и след първоначално предвидения срок 30 март - до 30 септември. 
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай