"Nottingham Trent University" стана партньор на Икономическия във

Така най-старото висше търговско училище у нас ще може да посрещне около 50 студенти не само от Великобритания, но и от цял свят

"Nottingham Trent University" стана партньор  на Икономическия във | StandartNews.com


  Престижният британски „Нотингам Трент университет” е избрал Икономическия университет във Варна за свой партньор. Това съобщи днес доц. Мария Станимирова, ръководител на Мрежа за сътрудничество с бизнеса във вуза, пред Радио Варна. Така най-старото висше търговско училище у нас ще може да посрещне около 50 студенти не само от Великобритания, но и от цял свят. Варненският университет щял да окаже съдействие за стаж на тези студенти в международни компании, а те ще имат възможност да работят по конкретни бизне-казуси.
  Икономическият университет Варна има активно партньорство с над 160 университета от цял свят, припомнят с гордост от вуза.  С индийски университет имат двойни дипломи по съвместна магистърска програма.
 Общо 60 студенти са стартирали собствен бизнес през миналата учебна година, информира още доц. Мария Станимирова. Към момента в създадената иновативна партньорска мрежа UEBN били регистрирани 3780 студенти, 5760 алумни и 1100 работодатели. Мрежата съдейства за избора на подходящи кандидати за работа или стаж, като предоставя възможност за публикуване на обяви и онлайн кандидатстване от страна на регистрираните работодатели, студенти и завършили. Все повече се търсели специалисти, които имат комплексни познания в икономически дейности, добра финансова и счетоводна подготовка. Важно изискване на работодателите е кандидатите за работа да владеят отлично чужди езици – английски, немски, френски и руски език.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай