Несебър чества празника на града

Заради празненствата затварят провлака от 19,30 до 00,30 часа

Несебър чества празника на града | StandartNews.com

Град Несебър чества днес своя празник - Успение на Света Богородица. И тази година общината ще спази традицията и ще предостави на своите жители и гостите на града богата програма вечерта. Кулминацията в нея ще бъде грандиозният концерт с участието на рок легендите ФСБ.

Очаква се огромен брой жители и гости на града да се съберат пред крепостните стени на Стария град и Провлака, пише Флагман. Миналата година празненствата уважиха над 15 хиляди души. Вероятно днес броят им ще е аналогичен.

Празничната концертна програма ще открият в 20,30 ч. на пл. „Жулиета Шишманова“ група „SoulBmoll” и цирк „Балкански“. След това забавата ще се пренесе на Амфитеатъра с концерт на ансамбъл „Тракия“ от 21 часа. По същото време Орлин Павлов ще подгрява на сцената пред Крепостните стени хедлайнерите ФСБ. Те ще започнат изпълнението си в точно 22 ч.

Минути преди полунощ се очаква кметът на община Несебър – Николай Димитров, да отправи поздрав към несебърлии. Програмата ще завърши в полунощ с музикално-светлинен спектакъл.

Във връзка с огромния интерес към празника в Стария Несебър ще бъде въведена временна организация на движението. От 19:30 до 00:30 ч. ще бъде спряно движението на автомобили по правлака и в цялата стара част на града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай