Над 70 хил. лв. в дарителската сметка на Ст. Загора

Парите са в откритата сметка на общината в подкрепа на борбата с коронавируса

Над 70 хил. лв. в дарителската сметка на Ст. Загора | StandartNews.com

Над 70 000 лева са постъпили до момента по дарителската сметка, открита от Община Стара Загора, в подкрепа на борбата с коронавируса. Ежедневно се увеличават фирмите, неправителствените организации и гражданите, които искат да бъдат съпричастни и да окажат помощ на най-нуждаещите се.

Фирма „Армира“ подпомогна кампанията с 10 000 лева. Същата сума в подкрепа на доброто са дарили и фирмите „Ел контрол“ и „Алианс-ДН“.

Добрият пример бе последван и от „Ротари клуб“ Стара Загора, които са превели 1000 лева. Николай Николов подпомогна благородната кауза със сумата от 500 лева.

В знак на съпричастност фирма „Актив Смарт Дайнамикс“ ЕООД предоставя за нуждаещи се деца десет модема с предплатен интернет, които разполагат с 5GB мобилен интернет месечно за срок от една година. Те подкрепят обучението на малките старозагорци като даряват и система за електронно обучение по английски език. „Подпомагаме децата за онлайн уроци на английски език за дистанционно обучение по един интересен начин - чрез четене и игра. В приложението могат да участват деца от 3 до 16 години. Първоначално се извърша регистрация от преподавател, който дава на всеки от учениците си персонален код. По този начин учителят може да следи индивидуалния напредък на всяко дете“, обясни търговският директор на компанията Пламен Тютюнков.

В подкрепа на доброто Спас Панчев и Стайко Башалов са дарили, съответно 500 бр. и 1500 бр., маски за многократна употреба. Собственикът на информационен сайт "СТЗ7" Златомир Вълчев е дарил филтри за маски.

Общинският оперативен щаб очаква през следващите дни решението на ръководството на МБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович”, за медицинската апаратура, която им е необходима в борбата с COVID-19. След това предложението ще бъде внесено за разглеждане и гласуване в Общинския съвет.През следващите дни ръководството на МБАЛ „д-р Ст.Киркович“ ще подаде в общинския оперативен щаб сведение за това каква медицинска апаратура им е необходима в борбата с COVID-19, след което предложението ще бъде внесено за разглеждане и гласуване от общинските съветници.

Обществеността, както и дарителите ще бъдат информирани за всяко взето решение, свързано със средствата, които са постъпили в дарителската сметка.

Всеки, който желае да дари стоки и храни - маски, защитни облекла, хляб, брашно и други, трябва да се свърже с Общинския оперативен щаб на тел.: 042 614 652 или 0884797965.

Дарителската сметка, по която граждани и фирми могат да преведат суми в лева и евро е следната:

УниКредит Булбанк АД

IBAN: BG62UNCR70008422236384; BIC: UNCRBGSF;

КОД НА ВИД ПЛАЩАНЕ: 44 51 00

Основание за плащане: Дарение – коронавирус

Общинският оперативен щаб изказва благодарността си на всички дарители за съпричастността в този труден за всички момент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай