Мъж се хвърли от блок заради пожар

Пламъците тръгнали от жилище, разположено на третия етаж в бургаския комплекс "Меден рудник"

Мъж се хвърли от блок заради пожар | StandartNews.com

Пожар избухна в апартамент в блок 105 в бургаския комплекс "Меден рудник". Инцидентът е станал около 19.30 ч. в петък. Заради реалната опасност да пламне целият блок, живеещите в него са били евакуирани по спешност.

Пламъците тръгнали от жилище, разположено на третия етаж на вход "Г", и бързо плъзнали нагоре. По време на пожара в жилището е бил 44-годишният Руслан, който живеел заедно с възрастната си майка. Старицата обаче излязла от дома си минути преди да лумне огънят. Синът й усетил твърде късно, че апартаментът гори. Когато разбрал и хукнал да се спасява, се оказало, че е заклещен в огнен капан. Пътят му към входната врата на жилището бил отрязан, тъй като коридорът горял. Мъжът преценил, че единственото му спасение е през прозореца. Затова прескочил през терасата и увиснал във въздуха, вкопчен за външното тяло на климатика. Успял да издържи не повече от няколко минути и когато ръцете му изтръпнали, паднал на земята. 44-годишният бургазлия е откаран с линейка в шоковата зала на бургаската болница. Лекарите там установили, че е с тежки фрактури на двете подбедрици и е получил сериозни изгаряния от 40% по цялото тяло. Късно вечерта той е бил транспортиран до Клиниката по изгаряния във Варна, където лекарите се борят за живота му.

Апартаментът на Руслан, от който е тръгнал пожарът, е изпепелен до основи. Изгорели са всички мебели и електроуреди. "Всичко е унищожено, просто е пепелище. Тревожим се за възрастната ни съседка, която няма къде да отиде и не знаем как ще преживее зимата", споделиха хора от блока.

Огънят е засегнал и жилището на четвъртия етаж, в което има също големи поражения. В апартамента на съседите са избити прозорците, дограмата е повредена, а стаите са опушени.

По случая се води разследване, но до момента не е установена причината за пожара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай