МО обяви конкурс за войници в гарнизон Пловдив

Конкурсът е за за заемане на 16 войнишки длъжности във военните формирования

МО обяви конкурс за войници в гарнизон Пловдив | StandartNews.com

Със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов е обявен конкурс за заемане на 16 войнишки длъжности във военните формирования на Съвместното командване на специалните операции в гарнизон Пловдив.

За това информираха от Министерството на отбраната. В него могат да участват български граждани, завършили средни или висши училища в страната или в чужбина.

Кандидатите трябва да подадат до 20 януари 2021 г. писмено заявление за участие в конкурса до командира на Съвместното командване на специалните операции (СКСО) чрез структурите на Централното военно окръжие (ЦВО) в страната.

Обявени са 7 вакантни длъжности за автомонтьор, сапьор, санитар и младши оператори по специални операции. Както и радиотелеграфист, радиооператор, химик-дегазатор, младши оператори по специални операции и шофьори.

Освен завършено средно образование, за повечето длъжности кандидатите трябва да притежават и авиомедицинска годност за изпълнение на парашутни скокове.

Конкурсът ще се проведе в периода 9 – 10 февруари 2021 г. и включва изпит по физическа подготовка, изпит-тест за обща култура и събеседване с кандидата.

Изпитът по физическа подготовка ще се проведе чрез определяне на качествата на кандидатите за сила (лицеви опори и коремни преси), бързина (бягане совалка 10х10 м) и издръжливост (крос 1000 м). Тестът за обща култура включва 100 въпроса, като за всеки правилен отговор на въпрос се дава по една точка. Времето за провеждане на теста е с продължителност до 60 минути.

Кандидатите за войници, спечелили конкурса, се приемат на военна служба, ако към датата на сключването на договора не са навършили 40 (44) години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай