Мълчалив протест на туристи във Велики Преслав

Протестът е заради отказа на общинския съвет да предостави туристическата спалня за безвъзмездно стопанисване на дружеството.

Мълчалив протест на туристи във Велики Преслав | StandartNews.com

Мълчалив протест под наслов “Да спасим туристическата спалня“ ще се проведе  в ранния след оябд днес пред сградата на община Велики Преслав. Организатор е туристическото дружество „Патлейна“, съобщи   Протестът е заради отказа на общинския съвет да предостави туристическата спалня за безвъзмездно стопанисване на дружеството. „Съветниците взеха решение договорът ни да не се подновява, но не се мотивираха. Ние стопанисваме туристическата спалня, като досега са вложени 47 000 лева“, заяви тази сутрин пред Радио Шумен председателят на дружеството Тодор Серафимов. Тойприпомни, че преди 10 години община Велики Преслав е предоставила етаж от общинска сграда, която е преустроена на туристическа спалня с 41 места.
 Два часа преди планирания мълчалив протест е предвидена среща между общински съветници и представители на туристическото дружество, на която ще бъде обсъден договора за стопанисване на спалнята.
Фото - Радио Шумен
А

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай