Млади футболисти трети на международен турнир

Детският футболен клуб „Арда 999“ от Кърджали завоюва трето място на Международния футболен турнир „Сан Марино Къп-2019“

Млади футболисти трети на международен турнир | StandartNews.com

Кметът на Кърджали Хасан Азис поздрави възпитаниците на детски футболен клуб „Арда 999“, завоювали трето място на Международния футболен турнир „Сан Марино Къп-2019“. „Този успех трябва да ви води към още победи и вяра в това, което правите. Вие сте поколението, което ще застъпи след години и ще продължи историята на ПФК „Арда 1924“, каза градоначалникът и подчерта, че винаги могат да разчитат на неговата подкрепа и тази на община Кърджали. Децата показаха завоювания трофей.
     
Кърджалийският футболен клуб „Арда 999“ е единственият български участник в престижния турнир за различни възрастови групи. В него се представят близо 100 отбора от пет континента. Малките футболни надежди от Кърджали участват в две категории - „А“ за родени 2009-2010 година и „Б“, набор 2007-2008.  Третото място е завоювано в категория „Б“. Надпреварата е между 16 отбора, а възпитаниците на Иван Тончев  показват борбен дух и хъс още в първия мач, срещу отбора на САЩ, в който завоюваха победа.

Треньорът Иван Тончев сподели, че е изключително доволен от представянето на децата. Той благодари и на  клуб „Родопи“ Момчилград, на треньора и на кмета на общината - Сунай Хасан, подпомогнали попълването на единия от отборите с трима свои играчи.
    
„Участието на децата в един такъв турнир дава възможност не само за социални контакти, запознанства с други деца, но и самочувствие”, сподели Иван Тончев.
    
Отборът вече има покани за участие във футболни турнири в Испания и Португалия, както и за юбилейното 20-то издание на „Сан Марино Къп“ през 2020 година. Пътуването на децата в Сан Марино е осъществено изяло от спонсори.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай