Младежи учат български и румънски, за да работят в туризма

Над 400 мългарски и румънски младежи са били включени в проект за подобряване на условията за заетост на младите хора в туризъма

Младежи учат български и румънски,  за да работят в туризма | StandartNews.com


  Над 400 мългарски и румънски младежи са били включени в проект   за подобряване на условията за заетост на младите хора в туризъма. Двегодишният проект е реализиран по международната програма "ИНТЕРЕЕГ Румъния - България" с водещ бенифециент община Каварна. Нейни партньори са били румънският университет "Овидиус" в Констанца и " Асоциация партньори- 2000" от град Калараш. Одобреният бюджет на проекта е бил малко над 336 хил. евро, от които 85 на сто са предоставени безвъзмездно от Европейският фонд за регионално развитие. Останалите 15% са от национално съфинансиране и собствено участие на партньорите.
 Младежите до 29 години, заинтересовани от кариера в туризма, са  преминали през информационни и мотивационни обучения. Участниците от Каварна и Калараш са изучавали български език и румънски в специални курсове. Организирани са били и четири трудови борси. От 281-те участници от двете страни на Дунава, преминали целия курс на обучение, 80 младежи са получили сертификати за професионална квалификация, с който могат да започнат веднага работа в туристическия бранш. 
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай