Мартеници за президента и премиера от Гълъбово

Близо 400 ученици от Гълъбово са участвали в традиционния конкурс на ЕЙ И ЕС- България за изработка на най-оригинална мартеница

Мартеници за президента и премиера от Гълъбово | StandartNews.com


   Близо 400 ученици от Гълъбово са участвали в традиционния конкурс на ЕЙ И ЕС- България за изработка на най-оригинална мартеница, съобщиха днес от американската ТЕЦ. Своеобразната арт-надпревара, посветена на Пижо и Пенда, се провежда за 11-а поред година и е съвместна инициатива на ЕЙ И ЕС - България и община Гълъбово. В нея досега са участвали над 4000 деца.
 Тази година в конкурса са се включили деца от 3-и до 5-и клас от всички училища в община Гълъбово, както и предучилищните групи от няколко детски градини. По традиция от компанията се предоставят материали, прежда, мъниста и други елементи за декорация на мартениците. Сръчността и фантазията на децата истински са затруднили журито да определи най-красивата мартеница. За победител все пак беше избрана група „Мечо пух“ на детска градина „Наталия“. Голямата награда за всички деца от групата победител, осигурена от ЕЙ и ЕС - България, е еднодневна екскурзия по избор до един от 100-те национални туристически обекти на България. За творческото си въображение, усърдието и сръчността всички деца са получили лакомства и с първомартенска торта. 
Изработени от гълъбовските деца мартеници   ЕЙ и ЕС- България по традиция ще подари на президента Румен Радев, министър-председателя Бойко Борисов и други ръководители на държавни институци с пожелания за здраве и благоденствие.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай