Култова сграда е в окаяно състояние, стопаните нехаят

Сградата на кукления театър в Сливен, която е собственост на Главното мюфтийство, е в окаяно състояние. От покрива има течове, а сцената е изгнила, но стопаните и отказват да я поддържат

Култова сграда е в окаяно състояние, стопаните нехаят | StandartNews.com

Сградата на кукления театър в Сливен, която е собственост на Главното мюфтийство, е в окаяно състояние. От покрива има течове, а сцената е изгнила, но стопаните и отказват да я поддържат,съобщи bTV.
 Кукленият театър в Сивен е открит през 1989 година. Четири години по-късно сградата става собственост на Главното мюфтийство, което заема последния етаж."От 26 години плащаме наем на Мюфтийството, то обаче отказва да поддържа сградата",недоумява директорът на театъра Ефимия Павлова. Всяка седмица в сградата влизат десетки деца, а родителите им не криели притесненията си за сигурността им.
 Кукленият театър в Града на 100-те войводи е на смесено финансиране - издържа се от продажба на билети и от общинска субсидия. Парите обаче били недостатъчни за ремонт. 
След опрощаване на 8-те млн. лв задължения на Главното мюфтийство от правителството, дано собствениците сградата на кукления театър намерят пари да я ремонтират, надяват се от културната институция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай