Кърджали събира родопчани и гости на фестивал

Градът ще е домакин на фестивала на българския бит и култура "Бъдеще с традиции - Кърджали 2019"

Кърджали събира родопчани и гости на фестивал | StandartNews.com

Кърджали ще бъде домакин на поредното издание на Фестивала на българския бит и култура „Бъдеще с традиции - Кърджали 2019“.

Тридневната програма започва на 6 септември с  представяне на спектакъла „Тя, той и още двама, трима ...“ Ролите са поверени на „смъртоносния секстет“ - Аня Пенчева, Александър Кадиев, Тончо Токмакчиев, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев и Тихомир Благоев. Фестивалът продължава и в събота и неделя с голямото хоро на моста, водено от 100-те каба-гайди и богата фолклорна програма.
     
В Градската градина на Кърджали ще има алея на занаятите, ще бъдат представени и над 300 баници по автентични бабини рецепти. Предвидени са още фото-изложби, арт–инсталации и детски  работилници.     

Събитието се провежда по инициатива на областния управител Никола Чанев под патронажа на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и с подкрепата на министерството на туризма. Целта е да се популяризира уникалното културно-историческо наследство на Източните Родопи, пъстротата на местния бит, фолклор и кулинарно многообразие.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай