Кметът Николов: Бургаските детски градини и ясли отварят на 26 май

Дните до 26 май са необходими още за довършване на започналото косене на дворове и обработка против кърлежи

Кметът Николов: Бургаските детски градини и ясли отварят на 26 май | StandartNews.com

Кметът Димитър Николов взе решение бургаските детски градини и ясли да отворят врати в първия работен ден на следващата седмица - 26 май, вторник. Допустимият брой малчугани в една група ще е 16.

"Времето дотогава ни е необходимо, за да извършим ПиСиАр тестове на близо 900 служители в детските градини и ясли. Нека родителите са спокойни, че няма нужда да правят в медицинско заведение необходимото микробиологично изследване, което се изисква след дълго отсъствие на дете. Такова ще извършим ние с нашите медицински сестри на място в детските заведения и то ще е безплатно", каза още кметът Николов.

Дните до 26 май са необходими още за довършване на започналото косене на дворове и обработка против кърлежи. Също така детските градини на Бургас се дезинфектират с модерен нанопрепарат, който има една година действие. Тече прецизиране на хранителните менюта, зареждане на продукти, последни проверки за функционалността на електрическа система и уреди, изправност на водопреносните инсталации в сградите.

Кметът разпореди в следващите дни да се направи още едно предварително проучване, което да установи точно колко родители са готови да пуснат децата другата седмица. Според заявките ще може по-точно да се прогнозира как да бъдат организирани занятията и преподредени помещенията в детските градини. При всички случаи Община Бургас и директорите ще продължат да прилагат новите програми за повече занятия и игри на открито.

От следващата седмица всички посетители в детската градина, малки и големи, трябва да спират на входа за измерване на температурата с електронен термометър. Те ще бъдат посрещани и изпращани с дезинфектант за третиране на ръцете. Температурата на децата ще се измерва периодично и вътре с живачен термометър.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай