Кметът на Крумовград откри „Шарена Великденска седмица”

През нея деца и възрастни ще боядисват и рисуват яйца, ще редят изложби, ще проведат благотворителни инициативи

Кметът на Крумовград откри „Шарена Великденска седмица” | StandartNews.com

С голям концерт на самодейци навръх Цветница в Крумовград започна „Шарена Великденска седмица”, в която деца и възрастни ще боядисват и рисуват яйца, ще редят изложби, ще проведат благотворителни инициативи, съобщиха от общинска администрация. Малчуганите от детските градини позираха за снимка с кмета на общината Себихан Мехмед и поведоха пъстроцветното шествие на участниците в празника. Кметът на общината откри тържеството и пожела на всички християни „да съхранят вярата в чудото на Възкресението, добротата и разбирателството, а във всеки дом да цари мир и благоденствие”.
            
Аплодирани от много родители и гости на сцената в градския парк пяха и танцуваха децата от детските градини, групите към Детския комплекс, СУ „Васил Левски“, ПГ по транспорт, както и самодейци от Фолклорен ансамбъл „Изворче“, дружество „Тракия“, местните вокални групи „Млади сърца“ и „Демет“, танцовите клубове „Ритмика“ и „Жарава“ от Крумовград и „Детелини“ от село .Аврен.
              
Гости на празника бяха танцьорите от ансамбъл „Южняци“ към читалище  „П.К. Яворов 1982“  Хасково с ръководител Васко Димов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай