Кметовете на Оряхово, Хайредин и Борован встъпиха в длъжност

Тържествените заседания по встъпване в длъжност и конституиране на общинските съвети откри областният управител на Враца Малина Николова

Кметовете на Оряхово, Хайредин и Борован встъпиха в длъжност | StandartNews.com

Областният управител на Враца Малина Николова откри тържествените заседания по встъпване в длъжност на кметове и конституиране на общинските съвети в общините Оряхово, Хайредин и Борован.

„Самоуправлението е основно право на гражданите и принцип на местната политика. Гражданите, с произведените на 27 октомври избори, са делегирали права по самоуправление в местната власт на своите избрани представители – общинските съветници. Това задължава органът на местното самоуправление да бъде гарант на правата на общността, защита на справедливостта, спазване законосъобразността в актовете и решенията, които приема“, посочи в словото си Малина Николова.

Успешен трети мандат, разумни решения и политика, изцяло в интерес на гражданите на Община Оряхово гарантира при встъпване в длъжност избраният кмет Росен Добрев. Той благодари за доверието и изрази увереност, че с подкрепата на общинските съветници, кметовете на населените места и местната администрация, ще продължи реализацията на множеството проекти с цел добрата среда на живот на гражданите на общината. За председател на Общински съвет – Оряхово бе избрана Румяна Декова.

Клетва за встъпване в длъжност на тържествена церемония положи и избраният кмет на Община Хайредин Тодор Алексиев, кметовете на кметства и общинските съветници.

В словото си Тодор Алексиев благодари на хората, които са изразили своята подкрепа и увери, че ще работи за интересите на жителите на общината и нейното развитие.

След проведеното гласуване, за председател на Общински съвет – Хайредин е избрана Светла Петрова.

Тържествено заседание по полагане на клетва от кметове и общински съветници се проведе и в община Борован. Избраната за кмет инж. Десислава Тодорова, кметовете на трите населени места и общинските съветници изразиха увереност за съвместна и отговорна работа. За председател на Общински съвет – Борован беше избран общинският съветник Петър Станев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай