Кметът Галина Стоянова отправи две предизвикателства към учениците на Художествената гимназия

Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова посети НУПИД “Академик Дечко Узунов"

Кметът Галина Стоянова отправи две предизвикателства към учениците на Художествената гимназия | StandartNews.com

На празничния 16 септември, по случай откриването на новата учебна година, кметът на Община Казанлък Галина Стоянова посети НУПИД “Академик Дечко Узунов". Към всички 314 деца тя отправи две важни предизвикателства. 

Първото е свързано със събитие настъпило в близкото минало, а именно моментът, в който училището е било закрито през 1999. Тогава, единствено волята на духа на всички ученици, учители и граждани успява да се пребори с тази несправедливост и училището е възстановено. Заради това, кметът Стоянова предизвика всички да не забравят да са граждани на тази държава и този град. "Винаги пазете училището си, града си, България и никога да не допускайте такива посегателства над духа, над човечността, над хуманността", заяви градоначалникът.

Второто предизвикателство цели да изведе на показ огромния талант и потенциал, скрити в Художествената гимназия. Кметът призова всички да се оглеждат около себе си и да подават идеи и проекти за места, на които могат да оставят своя отпечатък. Така, казанлъчани ще ги запомнят и споменават.

Тържеството продължи в актовата зала, където се отбелязаха 50 години от създаването на парарелката по “Дизайн".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай