Хранителни пакети за нуждаещи се в Бургас

Общинският съвет е отпуснал за целта 300 хиляди лева

Хранителни пакети за нуждаещи се в Бургас | StandartNews.com

В Бургас раздават хранителни пакети на най-нуждаещите се жители на града. Стойността на отпуснатата помощ е 300 хиляди лева, съобщи на извънреден брифинг председателят на Общинския съвет Севдалина Турманова, пише "Флагман".

Турманова припомни, че на 31 март Общинският съвет в Бургас е гласувал средства за създаване на общински социален фонд в размер на 300 хиляди лева. Социалната комисия към местния парламент предложи критерии, по които да бъдат разпределени средствата. "Водени сме от убеждението тази помощ да стигне най-бързо до нуждаещите се хора, които са засегнати или са загубили работата си заради кризата. Всяко лице ще получи помощта си еднократно", каза Турманова.

Средствата ще бъдат раздавани под форма на хранителни пакети със стойност 60, 100 или 130 лева в зависимост от това дали става дума за едно лице, или за семейство, добави тя.

От социалния фонд ще бъдат заделени и 30 хиляди лева за други спешни нужди на крайно нуждаещи се лица, в това число и медикаменти, каза Турманова.

Заявленията за получаване на помощи ще бъдат публикувани днес на сайта на Община Бургас. Те ще могат да бъдат подавани от днес на имейл адрес на деловодството на Община Бургас или могат да бъдат получавани по пощата или в териториалните дирекции по местоживеене.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай