Хиляди кукери на "Старчевата 2019"

Специалната награда на фондация "Старата България" и журито за прецизна и точна интерпретация на традицията бе връчена на представителната група на град Разлог.

Хиляди кукери на "Старчевата 2019" | StandartNews.com

Хиляди кукери гониха злите сили днес на Централния площад в Разлог по време на карнавала "Старчевата 2019". Маскарадни групи от различни краища на страната се събраха, за да покажат позабравени народни традиции, уникални маски и костюми. Заедно с това въведоха любопитните гости в тайните на древните езически обичаи и народни традиции. Карнавалът “Старчевата 2019” има конкурсен характер. Представянето на участниците в различните конкурсни категории се оценяваше от професионално жури. Първото място си разделят Карнавална група „Дълбошница“, гр. Петрич и Кукерска група с. Победа, община Тунджа. На второ място са Кукерска група с. Бачево, община Разлог и Кукерски състав с. Осетеново, община Павел баня. Три групи си пподелиха третото място.

Фондация “Старата България” и журито на карнавала взеха извънредно решение да присъдят специалната награда на фондацията за прецизна и точна интерпретация на традицията на представителната група на град Разлог.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай