Петък,

Хасан Азис покани кмета на Истанбул в Кърджали

От: Ирина Ангелова -
A
A
A

Кметът на община Кърджали и зам.-председател на ДПС Хасан Азис се срещна с кмета на побратимената община Одрин, Турция Реджеб Гюркан и новоизбрания кмет на Голяма община Истанбул Екрем Имамоглу по време на тържествените прояви по случай 658-ите исторически Мазни борби.
     
Проведена беше работна среща и закуска, в която участваха още депутати от Републиканската народна партия /CHP/, кметове на общини от тракийската част на Турция. От българска страна на срещата присъстваха Ердинч Хайрулла, член на ЦОБ на ДПС, депутатът от Бургас Севим Али, зам.-председателят на ОбС–Кърджали Кадир Мустафов.
    
„Проведохме разговор с кмета на Голяма община Истанбул Екрем Имамоглу, поздравихме го за победата на местните избори и му пожелахме успех в управлението на мегаполиса Истанбул. Поканихме го да включи Кърджали и региона в предстоящата му обиколка на Балканите и ще се радваме да го посрещнем в община Кърджали”, каза Хасан Азис.
   
Делегация от Кърджали по покана на побратимената община Одрин участва в проявите, свързани с Мазните борби, които са включени в списъка на ЮНЕСКО за опазване на световното нематериално културно наследство, чрез провеждащия се всяка година край Одрин турнир по пехливански борби „Къркпънар“.

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички