Сряда,

Кампания „Да подарим надежда за Коледа” събра над 16 хил. лева

От: Ирина Ангелова -
A
A
A

Над 16 хиляди лева бяха събрани от тазгодишното издание на  благотворителната кампания „Да подарим надежда за Коледа” в Кърджали. Средствата вече са преведени по сметката на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”, съобщи областният управител Никола Чанев, под чийто патронаж се провежда инициативата. В организирания базар в рамките на  благотворителната кампания се  включиха 22 учебни заведения  от Кърджали и региона, представители на бизнеса и  различни институции и организации. Най-много средства, около 7  хил. лв., събра Езиковата гимназия ”Христо Ботев” в областния град.

Средствата тази година са предвидени за Интензивния сектор на  Детското отделение в МБАЛ ”Д р Атанас Дафовски” в Кърджали, което е единствено в областта и през него през последните три години са преминали над 3000 деца.

„Всяко дете е надежда и за семейството, и за обществото. Тази благородна инициатива показва, че сме солидарно общество и особено важно е, че деца помагат на деца”, сподели изпълнителният директор на лечебното заведение проф. д-р Тодор Черкезов.

Той  обяви, че с предоставените средства на болницата ще бъдат закупени един пациентски монитор, един детски електрокардиограф, два апарата за интензивна терапия, както и два инхалатора за деца,  необходими за Интензивния сектор в Детското отделение на областната  болница.

13–то издание на благотворителната кампания „Да подарим надежда за Коледа” в Кърджали се провежда в партньорство с РУО Кърджали и НЧ „Обединение”. Ежегодно стотици ученици, фирми, институции от област Кърджали се включват в инициативата, за да дадат кураж и надежда на болните деца и техните родители. За последните 10 години събраните средства надхвърлят 120 000 лева.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички