Изложба за Махатма Ганди откриват в Благоевград

Изложбата е посветена на 150 години от рождението на Бащата на Индия

Изложба за Махатма Ганди откриват в Благоевград | StandartNews.com

Днес в Дома на младостта в Благоевград ще бъде открита документална изложба „Ганди - благочестивата жертва на чистата душа“, посветена на 150 години от рождението на Махатма Ганди, индийския адвокат, политик, пацифист, борец за човешка свобода и духовен водач на индийското движение за независимост. Очаква се на откриването да присъства г-жа Н.Пр.Пуджа Капур, посланик на Индия в България.

Експозицията представлява духовен обмен и творчески импулс от приятелството и общуването между Ганди и българския художник Борис Георгиев. Изложбата съдържа кореспонденция, фотографии, рисунки и оригиналния портрет на Бащата на Индия.

Събитието е съпътствано от постерна мобилна изложба със снимки и житейски мисли на големия индийски духовен водач, която ще бъде разположена на един от красивите мостове на Благоевград, този от пл. „България“ към кв. „Вароша“.

Експонатите са предоставени от Пламена Димитрова-Рачева, която е и куратор на изложбата. Медийното партньорство и открита дискусия са осигурени от QM media,“L’Europeo“- Списание за ума и душата!“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай