Избягали норки тероризират старозагорско село

За избягали норки от фермата за развъждане на животните за кожи край Стара Загора отново сигнализират от най-близкото до нея старозагорско село Маджерито

Избягали норки тероризират старозагорско село | StandartNews.com

За избягали норки от фермата за развъждане на животните за кожи край Стара Загора отново сигнализират от най-близкото до нея старозагорско село Маджерито.
„Често има оплаквания от норките. В продължение на седмици няма проблеми и после изведнъж по няколко местни жители идват и се оплакват ”, каза кметът на селото Грозданка Димова тази сутрин пред БТВ. Самата тя отглеждала 21 кокошки, за една година останали само три. . "Беше в бараката ни, идва при мен, гледа ме – изобщо не се страхуват от хората”, оплака се кметицата Димова. Тя няма обяснения защо норките се измъкват от фермата, тя я е посещавала и според нея имотът бил добре обезопасен. 
  Местните споделят, че нямало къща, която да не е пострадала от нашествието на норките. „Имахме няколко кокошки, зайци – всичко унищожиха. Сега се прехвърлиха в съседите. Спим с вилата, с тоягата. У нас три норки сме убили, съседите – шест”, казва друга жена от селото, Мария Маркова.
  Кметицата Грозданка Димова сезирала фирмата, която ги отглежда за кожи, и техни представители обещали, че ще обезщетят пострадалите. Жителите на с. Маджерито обаче настоявали за закриване на фермата.
  Само преди няколко дни по повод друг сигнал на НПО "КАЖИ" за избягали норки от фермите за кожи, шефът на областната агенция на безопасност на храните в Стара Загора д-р Дамян Миков заяви, че при тях не са постъпвали сигнали за избягали норки и за нападение над домашни животни, за да направят официална проверка.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай