И в Бургас висшистите - с предимство за общинско жилище

Младите семейства, които следват или са с висше образование, да имат предимство при наемането на общински жилища в Бургас - тези промени са залегнали в общинска наредба, която в момента се обсъжда

И в Бургас висшистите - с предимство за общинско жилище | StandartNews.com

Младите семейства, които следват или са с висше образование, да имат предимство при наемането на общински жилища в Бургас. Тези промени са залегнали в общинска наредба, която в момента се обсъжда,съобщи за Радио Бургас кметът на морския град Димитър Николов. Според него товя ще стимулира младите хора да останат в Бургас. Утре той щял да има нова среща със студентските съвети на бургаските вузове, за да потърси по-широка подкрепа. Студентите и младите специалисти се оплаквали, че изпитват огромни трудности в осигуряването на жилище, защото  наемът в Бургас  е твърде висок.
   " Това им пречи да създават семейства, да имат деца и аз мисля, че давайки огромна преференция и предимство на такива млади семейства ще ги мотивираме да останат в Бургас" посочи Димитър Николов. Това категорично не е дискриминация според ркъводството на общината, а шанс за хората, които искат да се образоват. 
  В редица градове на страната местните общински съвети също подеха инициативи заа стимулиране на образованите семийство и отговорното родителство.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай