И Стара Загора подава ръка на Париж

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров обяви кампания в общината за набиране на средства за възстановяването на историческата катедрала Парижката Света Богородица

И Стара Загора подава ръка на Париж | StandartNews.com


   "В очакване на Великден горя сърцето и душата на Европа. Ярък символ на християнството в Европа, „Нотр Дам” е нейната история, памет и култура. Всеки европеец свързва катедралата и с много лични моменти, емоции и преживявания. Като кмет на съвременен европейски град, изразявам солидарността си към кмета на Париж и френския народ". С тези думи на съпричастие кметът на Стара Загора Живко Тодоров обяви кампания в общината за набиране на средства за възстановяването на историческата катедрала Парижката Света Богородица. На сесията на общинския съвет на 25 април т.г., той ще внесе предложение за откриване на набирателна кампания, като средствата ще се внасят на това основание по бюджетната сметка на общината. 
  Официален старт на дрителската кампания ще бъде даден в понеделник, 22 април , в присъствието на френски студенти. Те са в Града на липите за съвместно архитектурно ателие, в което ще представят свои разработки на идеи и визия за урбанистично устойчиво развитие на Стара Загора. 
  Кутии за дарения ще бъдат поставени в общината и на други публични места. След края на кампанията, която се провежда съвместно с френския културен институт „Алианс Франсез“ в града, кметът на Стара Загора ще предаде средствата на френския посланик в България Ерик Льобедел. 
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай