Хаос в София, шофьорите бесни

Заради промените, свързани с организация на движението

Хаос в София, шофьорите бесни | StandartNews.com

Транспортен хаос и объркани шофьори в центъра на София. Водачи карат в насрещното по улица "Фритьоф Нансен" заради промените, свързани с организация на движението.

Светофар, указващи табели и маркировка за двупосочно движение. Същата улица - по обратната посока табелата пък сочи, че движението е еднопосочно. Проверка на bTV показва, че и към този момент оттам могат да се движат само тези, тръгнали от "Патриарх Евтимий" към "Фритьор Нансен".

Многото и различни знаци объркват шофьорите, които неволно влизат в насрещното, и предизвикват опасни ситуации. Затова хората от района се налага да влизат в ролята на регулировчици - да излизат на улицата и да ги предупреждават, че са в нарушение, но по неволя.

В края на улицата все пак се виждат 2 знака, че движението е забранено. Един от поставените знаци стоп вече дори е паднал. Другият е изместен встрани.

„Не знам просто какво да ви кажа – не е приятно, много объркано е. Не знам защо така е направено“, коментира преминаващ шофьор.

На въпрос ще бъдат ли взети мерки по обезопасяването на участъка от Столична община заявиха, че след спирането на проекта от съда са възложили да се разработят варианти на временна организация, която да не е в конфликт с разпоредбите на магистратите. Целта е тя да бъде въведена до последващо произнасяне на съда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай