Граждани и полиция се хванаха за гушите заради зелена зона в София

Служители на МВР паркират личните си автомобили в зелената зона и ги обозначават със стикери и палки

Граждани и полиция се хванаха за гушите заради зелена зона в София | StandartNews.com

Източник: бТВ

В столичния кварта „Лозенец“ граждани недоволстват от липсата на места за паркиране на улицата пред 4 районно управление на полицията. Местата са заети от конфискувани от полицията коли, но  и от лични автомобили на служители на МВР.

„След като влезе законът за отнемане на автомобили на пияни и дрогирани водачи, пред районното в „Лозенец“ има доста коли, които просто са оставени и заемат място“, каза пред бТВ Васил Танев, който е потърпевш от липсата на паркоместа.

Той добави, че служители на МВР паркират личните си автомобили в зелената зона и ги обозначават със стикери и палки, с което избягват санкции.

От Центъра за градска мобилност обясниха, че не се поставят скоби на всички автомобили, защото оттам не успяват. „Когато се случи обаче, служители на МВР заплашват и гонят наши колеги“, каза Ивайло Симеонов от ЦГМ.

Друг живущ в квартала каза, че е подавал стотици сигнали за неправилно паркиране в островите и пред жилищни сгради, но отговор няма.

Симеонов обясни, че знае за тях и че няколко коли са преместени на специални места, където да са конфискуваните автомобили.

„Те се докарват пред районното, понеже а са обект на разследване, няма как да ги глобим или репатрираме, тези места са заети. Между институциите се прехвърля отговорността. От ЦГМ сме прекарали над 80 автомобила от районни, 4-5 сме ги прекарали на охраняем паркинг от 4 районно“, добави Симеонов.

Той каза и че се подготвя специално място за такива коли, но още не действа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай