Гимназистка дари стипендията си на болно дете

Гюляй Ниязиева от ПГ по ХБХТ "Мария Кюри" в Разград дари получените пари от стипендията за отличен успех на семейството на болно дете

Гимназистка дари стипендията си на болно дете | StandartNews.com

Гимназистка от Разград дари стипендията си на болно дете. Възпитаничката на професионалната гимназия по химични и биотехнологии „Мария Кюри“ Гюляй Ниязиева отделила средствата, получени от нея за отличен успех през втория срок на изминалата учебна година, и ги предоставила на семейството на 7-годишно момиченце от Разград, което страда от парализа.

Гюляй искала да помогне на малката Преси, която наскоро е претърпяла тежка операция и сега се нуждае от рехабилитация. „Аз самата съм още  дете, но съм и човек! Всички трябва да сме съпричастни към човешката болка и страдание. Пожелавам скорошно оздравяване на Преси!“, казва гимназистката.

Жестът на момичето бе оценен от ръководството на училището, където тя учи. За дарителската си акция Гюляй получи наградата „Златно сърце“, която директорът на гимназията ежегодно връчва на възпитаници на гимназията, включили се в благородни каузи.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай