Фотоизложбата „Стара Силистра” с римейк след 30 години

Посетителите ще видят стари къщи и сгради, които отдавна са съборени, представени са и макети и скици на проекти, които не са стигнали до реализация

Фотоизложбата „Стара Силистра” с римейк след 30 години | StandartNews.com

Юбилейна изложба с фотоси от архитектурния облик на стара Силистра представят баща и син  Герасимови в родния си град. Експозицията е римейк на първото издание „Стара Силистра”, представено през февруари 1989 година от Петко Герасимов в Дома на архитекта в София. Тридесет години след това авторът и синът му Виктор  подреждат в крайдунавския град сбирка,  обогатена с нови, издирени от тях архивни снимки.
Изложбата, която ще бъде открита на 19  февруари, е експонирана в залите на градската художествена галерия. Посетителите ще видят стари къщи и сгради, които са отдавна съборени. Представени са и макети и скици на проекти, които не са стигнали до реализация. Поредица от фотоси свидетелстват за  бързото разрастване на града през 80-те години на миналия век и изобилието на панелни сгради, издигнати край брега на Дунава по това време.
Експонатите са подбрани измежду 50-те хил. изображения, съставляващи колекцията на баща и син Герасимови. Тяхната цел е да запазят за поколенията архитектурната памет на крайдунавския град.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай