Форум за социално предприемачество в Благоевград

Инициативата обхваща конференции и кръгли маси

Форум за социално предприемачество в Благоевград | StandartNews.com

Втори регионален форум за социално предприемачество ще се проведе в Благоевград на 22 октомври. Форумът се организира от МТСП и Националния съюз на ТПК в партньорство с ЮЗУ "Неофит Рилски". По време на форума ще се проведе кръгла маса на тема "Общество в подкрепа на социалното предприемачество и социално предприемачество в подкрепа на обществото. Регионални аспекти и предизвикателства", ще бъдат представени продукти на социални предприемачи от региона, както и научно-практическа конференция на тема „Социално предприемачество и устойчиво развитие на местните общности“.

Целта на форума е повишаване осведомеността на заинтересованите страни и обществеността относно същността и функционирането на социалната и солидарна икономика, създаване на партньорства и разпространение на добри практики в сферата на социалното предприемачество.

Инициативата обхваща конференции и кръгли маси. Представят се актуалните политики, тенденции за развитие, научни достижения и добри практики в областта на социалното предприемачество.
 
Сред участниците са представители на община Благоевград, регионалните представителства на държавните институции, ангажирани с провеждането на държавната политика за развитие на социалното предприемачество, социални предприятия, представители на научните среди и местната общност.

Регионалните форуми за социално предприемачество са средство да се достигне до социалните предприятия, които предоставят локално своите продукти или услуги. Популяризирането на тяхната дейност в района, в който те оперират мултиплицира положителните резултати от форума чрез насърчаване на съпричастност в местната общност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай