Фандъкова: Градският транспорт работи

Ограниченията са за линиите извън София

Фандъкова: Градският транспорт работи | StandartNews.com

Градският транспорт в София работи. Линиите до крайните квартали вървят нормално. Това обяви в ефира на Нова тв кметът Йорданка Фандъкова. „Градският транспорт се движи. Ограниченията са за линиите извън София. Ситуацията е необичайна, но е продиктувана от поведението на много от нашите съграждани през вчерашния ден”, коментира Фандъкова затварянето на София. И допълни: „В крайна сметка Националният оперативен щаб е длъжен да се погрижи за това заразата да не се разпространява в страната.”.

„Всеки от нас трябва така да пренастрои ежедневието си, че да се съобрази максимално с мерките", каза още тя. По отношение на хората, които не могат да се вместят в коридорите за напускане на столицата, градоначалникът посъветва работодателите да променят графика на служителите си. С основание „Работа” хората могат да влизат и излизат от града сутрин от 6 до 8 и привечер от 18 до 20 часа.

По данни на Столична община, положението в кварталите „Филиповци" и „Христо Ботев" се нормализира. На този етап няма данни за напрежение, въпреки въведените по-строги меки.

„Тъй като все още няма ограничения за движение в самия град, трябва да осъзнаем, че отговорността ни е много голяма“, посочи още тя. И допълни: „Разбира се, ситуацията е необичайна и динамична. Всички ние сме длъжни да следим какво се случва, за да предприемем адекватни мерки".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай