Енергетик дари на школо дърворезба с ликовете на Кирил и Методий

Андреев е дългогодишен служител на централата, целият му трудов стаж преминава в електроцентралата, а днес е ръководител на производствена смяна.

Енергетик дари на школо дърворезба  с ликовете на Кирил и Методий | StandartNews.com

Специален подарък на професионалната гимназия по енергетика и електротехника в Гълъбово направи един от най-опитните енергетици в ТЕЦ „КонтурГлобал Марица изток-3" , Стойчо Андреев, в навечерието на празника на славянската писменост и култура. Той подари на школото специална дърворезба с ликовете на Св. братя Кирил и Методий. Андреев е дългогодишен служител на централата, целият му трудов стаж преминава в електроцентралата, а днес е ръководител на производствена смяна. С дърворезба се занимава от 2005 г., като самоук майстор, и вече има зад гърба си няколко изложби, включително в Трявна – люлката на дърворезбарската школа. Стойчо Андреев е ръководил лятната практика на учениците от гимназията, които избраха да стажуват в ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ през миналата година година.  Той призова младите хора да продължат да учат, да изберат енергетиката за своя професия и някой ден да работят в централата.
  Възпитаници на основното училище „ХристоБотев“ в Гълъбово посетиха преди 24 май ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток-3" в рамките на областната панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай