Еко проект "Сини изследователи" безплатно за бургаските деца

Учебната програма стартира на 15.04.2021 в Център за млади таланти

Еко проект "Сини изследователи"  безплатно за бургаските деца | StandartNews.com

Община Бургас съвместно с Фондация „Шанс за децата и природата на България“ обявяват старта на образователния модул „Сини изследователи“, който ще се осъществи по проект № BGENVIRONMENT - 2.003-0003 "Прилагане на мерки за намаляване на морските отпадъци в Бургаския залив" по „Малка грантова схема за мерки за намаляване на морските отпадъци“ в рамките на програма „Опазване на околната среда и климатични промени“, финансирана от ФМ на ЕИП 2014 -2021 г.,

Деца и младежи на възраст от 7 до 18 години ще имат възможност да се включат безплатно в еко проект, който има за цел да ги запознае и конфронтира с един от най-сериозните екологични проблеми на днешното време, а именно замърсяването на Световния океан с отпадъци.

„Доскоро този проблем ни звучеше като нещо далечно и трудно го свързвахме с нашето Черно море. Но отпадъците, които то изхвърля по плажовете, както и откриването на остров от боклуци, който се носи по повърхността му, показват, че проблемът вече е на прага ни. Убедени сме, че провеждането на образователни кампании за справяне с проблемите на замърсяването на моретата и океаните с отпадъци формира децата ни като съзнателни и отговорни личности и е важна част от усилията за трайно подобряване на ситуацията.“, коментира Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България.“

 Учебната програма стартира на 15.04.2021 в Център за млади таланти, гр. Бургас и включва интерактивни методи и игри, приложни занимания и екскурзии, съчетава умело и в достъпна за децата форма усвояването на важни понятия и помага за осмисляне свободното време на участниците. Заниманията ще се провеждат всеки четвъртък от 17:30 - за деца от 7 до 11 години и всяка събота от 17:00 - за възрастова група 12-18 години.

„Опазването и възстановяването на морската околна среда е морален дълг на всеки от нас. Как да спасим света от екологична катастрофа, как правилно да опазваме околната среда, моретата, океаните, как да бъдем по-социално осведомени и как да живеем по-природощадящо, всичко това е заложено в обучението на подрастващите в еко проекта „Сини изследователи“, споделя доц. д-р Светла Далакчиева, известен български орнитолог и биолог с дългогодишен опит в научната работа и автор на проекта.

Повече информация за безплатното обучение в проекта може да бъде открита на www.forbgkids.org, както и на телефони 0887 201033 и 0882 723760.

Файлове:

Декларация_за участие в проекта 7-11.docx

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай