Двоен празник честваха в Любимец

Двоен празник честваха днес жителите на Любимец - 50 години от обявяването на селището за град и 90 години от построяването на православния храм в града „Свето Успение Богородичнно".

Двоен празник честваха в Любимец | StandartNews.com

Двоен празник честваха днес жителите на Любимец -  50 години от обявяването на селището за град и 90 години от построяването на православния храм в града „Свето Успение Богородичнно".
 След църковната служба в храма и празничния водосвет миряни и гости се включиха в литийното шествие до местността „Хасаря”, където се издига 15-метров християнски кръст. Той бе издигнат с помощта на дарители от Любимец и региона. Един от тях е и народният представител от ГЕРБ д-р Георги Станков, който бе официален гост на тържеството заедно с кмета на Любимец  Анастас Анастасов.
  Местният свещеник - отец Трифон, дари кмета Анастасов  с настолен кръст, който да бъде част от общинските символи, които ще се препредават на всички бъдещи управници на общината.
По повод 90- годишнина на храма кметът Атанасов връчи на председателя на църковното настоятелство документи за дарение на 2 100 кв.м. общински терен, върху който ще бъде изграден нов православен храм с името на  Св. Пр. Илия, и осветена икона на  Св. Богородица за бъдещата църква.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай