Докато половин България гори: В Столипиново палят гуми, вдигат накрак пожарникарите

Защо се допуска това?

Докато половин България гори: В Столипиново палят гуми, вдигат накрак пожарникарите | StandartNews.com

Мизерия, запалени гуми, матраци и изпепелени домове- това е положението в пловдивския квартал Столипиново след вчерашния голям пожар. Въпреки огнената стихия,  с която огнеборци от цяла България се борят, жителите на Столипиново не спират да създават огнища, кото превръщат квартала в огнен ад. Ежедневно те вдигат на крак огнеборците, защото подпалват събраните от тях камари с боклуци, а по-късно не могат да овладеят пламъците, пише traffiknews.bg.

През вчерашния ден  равносметката от умишления пожар в квартала е: изпепелени постройки на жителите и прекъснато електричество.  Гъстият и черен дим се бе разнесъл навсякъде, а от видеа, разпространени в социалните мрежи, се вижда как ул. „Крайна” беше погълната в черен пушек. Иманно под него се бориха със стихията 4 екипа от пожарната. Част от пожарникарите се отзоваха от други градове, защото голям ресурс от Пловдивската служба бяха пратени да гасят горската стихия. Полиция също бе пратена в ромската махала, а наред с тях са се събраха и жители от квартала, за да погледат ситуацията и да направят някой друг Тик-Ток.

По разказ на живеещи в Столипиново всичко е тръгнало от запалване на гуми и боклуци. По-късно обаче са пламнали и незаконните постройки, а заради изгорели кабели, улицата е прекарала нощта без електричеството. Но това едва ли ще спре столипиновци да превръщат мястото си за живеене в огромно бунище, което по-късно да обгазява техните домове и гражданите. 

Нагледно пловдивчани всекидневно търпят палежите на живеещи в ромските махали. Това е поредният подобен пожар в последните седмици. Жители на кварталите системно горят гуми и различни видове отпадъци, въпреки категоричната забрана. Пламъците повличат дори техните домове, но това не ги плаши и те стремглаво продължават с безумните действия. Някой от тях дори запечатват обстановката в квартала,  за да добавят клипове в социалните мрежи.

За пореден път медията ни ще зададе въпроса – защо се допуска това изобщо да се случва и кога ще има заловени и наказани?

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай