Четвъртък,

Директори на ясли дават дежурства в болницата в Шумен

От: Мартина Суботинова -
A
A
A

26 медицински специалисти от детското здравеопазване, директорки на ясли и фелдшер от Шумен дават дежурства в болницата и в Регионалната здравна инспекция, съобщиха от пресцентъра на община Шумен. 

Медицинските сестри от структурите на детското и училищното здравеопазване в Шумен подпомагат дейността на РЗИ в изготвянето на предписания за болни от Covid-19 и за карантиниранe на контактните. Всеки ден по две сестри са включени в графиците на инспекцията.

Те ще работят по този начин докато яслите, детските градини и училищата са затворени.

Две директорки на детски ясли и медицински сестри влизат в ковид отделенията на МБАЛ – Шумен и КОЦ – Шумен, а един фелдшер дава дежурства в кабинета за неотложна помощ към областната болница.

Други пет медицински сестри обгрижват градинската и яслената група в ДГ „Изворче“, които бяха разкрити за децата на медицинския персонал на първа линия в борбата с коронавируса.  

От общинската управа в Шумен изказват благодарност към медиците за тяхната съпричастност и призовават гражданите също да бъдат отговорни, за да помогнат в борбата срещу разпространението на коронавируса.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички