Десетки в Плевен получиха яйца и козунаци за празника

Даренията са от различни неправителствени организации

Десетки в Плевен получиха яйца и козунаци за празника | StandartNews.com

Яйца и козунаци за Великден получиха като дарение десетки семейства в Плевен и малките населеин места. Инициативата е на различни неправителствени организации.

Десетки в Плевен и малките населени места получиха за Великден дарение от козунаци и яйца. Доброто дело е по инициатива на различни неправителствени организации.

Един от най-младите кметове, 27-годишният Васил Недков, лично замеси великденски козунак на своите съселяни в Горни Дъбник. Важно е вниманието към всеки човек, казва той. „Повечето са със сълзи на очите, защото такова нещо досега не се е случвало в този живот и в нашето село. С една дума - направихме ги щастливи и да се радват. Хубаво е, че все още има някой, който ги мисли дали са добре хората в пандемията. Сега храма снощи не беше отворен, но днес ще бъде отворен цял ден за всички хора от селото. Който иска, може да отиде да запали свещ. Пожелавам на този светъл празник да са живи и здрави“, казва младият кмет.

За да зарадват възрастни и самотни хора, доброволците към община Плевен осигуриха със съдействието на фирми яйца и козунак за светлия празник Възкресение Христово. „Помагаме да получат топъл обяд всеки ден и козунак за Великден“, казва доброволка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай