Демонтират "перките" по "Графа"

Общината ще закупи единствено новите колчета, а работата по монтажа ще е за сметка на изпълнителя

Демонтират "перките" по "Графа" | StandartNews.com

Кметът на София Йорданка Фандъкова се зарече, че от днес започва подмяната на ограничителните колчета, по улица "Граф Игнатиев", по-известни сред столичани като "перките".

„След първите инциденти, които станаха след монтирането на ограничителите, които бяхме длъжни да сложим от гледна точка безопасността на трамвая, аз поисках да се разгледат други варианти и да се монтират по-безопасни ограничители“, обясни Фандъкова.

Тя припомни, че решението за ограничителите и колчетата е било взето на експертен съвет към главния архитект.

„Работата по монтажа на новите колчета няма да се плаща от Столична община, ще бъде поета от изпълнителя. Единствено новите колчета се закупуват от общината, а старите ограничители ще се ползват за обезопасяване на други пространства, например паркови места“, каза още Фандъкова.

Новите ограничители са познатите чугунени колчета, тип "боларда". Те са одобрени от експертите на главния архитект на София Здравко Здравков още през месец май.

Малко повече от два месеца след като ремонтираната цяла година улица "Граф Игнатиев" беше предадена от изпълнителя на Столичната община, по нея вече има дефекти, пише TrafficNews.

Сергиите на книжния пазар на „Славейков” все още липсват, а причината е, че първоначалната визия на пазара не е одобрена от комисия - основно от проектанта и в момента се изготвя нова визия. Кога обаче ще бъде готова - все още не е ясно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай