Цонев води листите на ДПС-Ново начало във Варна и Търново. Голям план за старата столица

рябва да подкрепим Велико Търново като университетски град, младите хора имат нужда от развитие, каза Цонев

Цонев води листите на ДПС-Ново начало във Варна и Търново. Голям план за старата столица | StandartNews.com

Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев поведе листите на коалиция ДПС-Ново начало в старопрестолния град Велико Търново и в морската столица Варна.

Цонев присъства на тържествата в Търново по случай 116 години от обявяването на Независимостта. Търновската листа на ДПС-Ново начало ре регистрирана в РИК на знаковия за България ден.

​​​​​”ДПС-Ново начало” ще продължи започнатото преди една година, а именно да обновяваме партията, да я реформираме, да бъдем близо до хората и заедно с хората, заяви Цонев, цитиран от в. "Борба".

“Казвам така: който иска да променя страната, първо трябва да промени себе си! Затова категорично мога да заявя, че променяме партията си и излизаме с претенция хората да ни се доверят, за да променим България”, коментира още зам.-председателят на ДПС.

Той заяви категорично, че има едно ДПС и това е “ДПС-Ново начало” с председател Делян Пеевски и хората, които са зад него, са единствената парламентарна група на Движението за права и свободи.

„За мен е чест да водя листата в старопрестолния град и благодаря на областната организация на ДПС-Ново начало за доверието. Листата ни е много добра и балансирана. Втори в нея е областният лидер на ДПС-Ново начало във Велико Търново Гюнай Далоолу, трети е зам.-председателят на организацията Сунай Мунков. Листата е доста пъстра, включили сме жени и доста млади и амбициозни хора. Работя от доста време с тях и съм изключително доволен.

Можем много да направим и за хората, и за града, и за региона, каза още Йордан Цонев.

Ето листата на ДПС във Велико Търново:

1.Йордан Кирилов Цонев

2.Гюнай Мюмюнов Далоолу

3.Сунай Хасанов Мунков

4.Ферах Синанова Пъцева

5.Бедри Юсуфов Алиев

6.Мастън Феимов Еминов

7.Атанас Дончев Бъчваров

8.Здравко Валентинов Добрев

9.Пламен Маринов Маринов

10.Митко Станчев Станев

11.Иван Петров Попов

12.Йорданка Ангелова Нешкова

13.Самир Филипов Димитров

14.Ивелин Якимов Розинов

15.Сергей Маринов Янков

16.Давид Бисеров Александров

„За градовете и за общините вече имаме общинска инвестиционна програма, която включва нови общински проекти.

Това е наше дело, изцяло на ДПС. Ще работим за реализирането и, защото смятам, че сме в дълг към хората и към всички населени места, в това число и във Велико Търново, особено към местата, където живеят нашите избиратели“, посочи Цонев.

Той сподели, че добре познава проблемите на хората от региона, които се оплакват от лоша инфраструктура, от безводие.

„Трябва да подкрепим Велико Търново като университетски град, защото младите хора имат нужда от развитие. Само преди няколко месеца увеличихме сериозно възнагражденията на преподавателите, но и на административния персонал в университетите. Ще продължим да правим това, което започнахме“, каза Йордан Цонев.

Той посочи още, че избирателите страдат и от липса на добре платена работа.

„В много от населените места младите хора са в чужбина. Техните родители искат да направим така, че да се разкрият работни места и децата им да се завърнат в България. Имаме много сериозна инвестиционна програма, която предвижда разкриване на работни места, и за подкрепа на бизнеса. Правим, каквото можем според възможностите на бюджета, че дори и повече, за да увеличим доходите на хората. Другата много важна задача е да влезем като пълноправен член в Шенген, както и в Еврозоната“, коментира Цонев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай