Чудотоворни икони посрещат в Старогорската епархия

Чудотворните икони на Пресвета Богородица „Скоропослушница" от манастира Дохиар в монашеската република Света гора и Пресвета Богородица „Касперовска" от гр. Ананиев – Украйна, ще посрещнат миряните от Старозагорска епархия в периода от 30 август до

Чудотоворни икони посрещат в Старогорската епархия | StandartNews.com

Чудотворните икони на Пресвета Богородица „Скоропослушница" от манастира Дохиар в монашеската република Света гора и Пресвета Богородица „Касперовска" от гр. Ананиев – Украйна, ще посрещнат миряните от Старозагорска епархия в периода от 30 август до 5 октомври.
 Официлното посрещане на светините ще е на 30 август  в 17 часа до парк „Тракия“, на кръстовището на бул. „Княз Александър Батенберг“ и бул. „Цар Симеон Велики“, съобщиха днес от Старозагорската митрополия. Оттам ще тръгне литийното шествие към катедралния храм „Св. Николай“, където ще има вечерно богослужение. На следващия ден, 31 август в храма ще бъде отслужена божествена св. литургия, по време на която миряните ще могат да се помолят пред светините. 
  Чудотворните икони ще бъдат в Стара Загора до  8 септември. Те ще бъдат изложени за поклонение и в митрополитския храм „Св. Димитър“,  и в църквите „Св. Троица“ и храм „Въведение Богородично“. 
От 8 септември кортежът ще продължи пътя си за храмове в Старозагорскато епархия - Казанлък, Павел баня, Чирпан, Нова Загора, Гълъбово, Харманли, Свиленград. 
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай