И Чепеларе въвежда вечерен час

Жители и гости не могат да напускат жилищата от 22.00 часа до 06.00 часа

И Чепеларе въвежда вечерен час | StandartNews.com

Управата на Община Чепеларе е  взела решение днес да освободи 30 % от служителите си в платен отпуск като мярка за противодействие на разпространението на COVID-19. Първи в отпуск излизат бременните и служителите с малки деца.

На заседание на кризисния щаб, на което присъстваха кметът, неговите заместници, също и началниците на РУ-Чепеларе и РЗПАБ-Чепеларе, след  проведените задълбочени обсъждания на обстановката, Кризисният щаб излезе с решение пистите в к.к. Пампорово да бъдат затворени утре, 17 март. Това фактически слага край на ски-сезона.

Със сигурност обаче голямата новина е въвеждането на вечерен час за територията на община Чепеларе. Жителите и гостите на населените места в общината не могат да напускат имотите си (за гостите - местата, в които са настанени) в часовете между 22.00 часа и 06.00 часа. Мярката влиза в сила незабавно и важи до второ нареждане. Изключения се правят за  работещите нощна смяна и спешните случаи. „Правим всичко в името на безопасността“, коментира в тази връзка кметът на общината Боран Хаджиев. Контролът по спазването на вечерния час и останалите противоепидемични мерки е поверен на РУ-Чепеларе. За нарушителите се предвиждат и санкции – предупреждение при първи случай и всичко, което предвижда законът, при евентуален рецидив.

Очаква се в петък да се получат поръчаните значителни количества предпазни маски и дезинфектанти. В помощ на възрастни, трудноподвижни и самотноживеещи хора на територията на община Чепеларе общинската управа открива и телефонна линия, на която гражданите могат да получават информация и да заявят доставка на храни и лекарства. Телефонните номера на нововъведената услуга са 03051/81-46 и мобилен – 0886 200 341. Доставките на храни и лекарства ще се извършват само от служители на общината или упълномощени от тях лица.

Освен за информация и поръчки, гражданите могат да ползват посочените телефонни номера и за подаване на сигнали относно евентуални нарушения на въведените извънредни мерки. Всеки гражданин, който се възползва от услугата на екипите за поръчки, заплаща стойността на закупените стоки!

Въпреки, че на територията на област Смолян все още няма регистрирани случаи на заразени жители, сериозността на ситуацията в никакъв случай не бива да се подценява! Общинска администрация в Чепеларе напомня на гражданите, че въведените мерки са задължителни, а самодисциплината и личната отговорност са от ключово значение за крайния резултат от противоепидемичната кампания!

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай