“Българи от старо време“ гостува в Панагюрище

Националният музикален театър представи оперетата по случай 74 години от рождението на проф. д-р Лъчезар Цоцорков

“Българи от старо време“ гостува в Панагюрище | StandartNews.com

По случай 74 години от рождението на проф. д-р Лъчезар Цоцорков в Панагюрище гостува Националният музикален театър "Стефан Македонски" с една от най-популярните български оперети "Българи от старо време". Внушителната
постановка на НМТ “Стефан Македонкси“ развълнува зрителите в зала „Арена Асарел“. Всички билети за оперетата бяха предварително изкупени от фондация „Проф. д-р Лъчезар Цоцорков“ и подарени на панагюрската общественост.

“Благодаря на страхотния състав на Музикалния театър за незабравимия спектакъл, с който ни дариха тази вечер”, каза в края на представлението председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет”АД Димитър Цоцорков. „Днес е рожденият ден на моя баща, проф.д-р Лъчезар Цоцорков, един голям българин, който направи много за България и за Панагюрище. Той ни завеща неговата ценностна система, която ни кара в трудни времена да мислим за общото, за България, за това, че когато сме всички заедно сме силни. Да имаме голямото самочувствие, че сме българи, защото тук, в малко Панагюрище, в малка България, той показа, че могат да се правят неща и проекти на световно ниво. Ние българите не сме нито по-лоши, нито по-глупави от всички останали, и трябва да имаме повече самочувствие, защото можем да правим нещата на световно ниво!”, допълни Димитър Цоцорков.

„Благодарим за възможността да играем този прекрасен спектакъл за първи път на тази сцена. Огромна благодарност на хората, които все още ценят и подпомагат изкуството в България. В памет на проф. д-р Лъчезар Цоцорков. Специално за вас, г-н Цоцорков. че продължавате традицията на вашия баща. Поклон пред вас! До нови срещи!”, каза след края на представлението Мариана Арсенова – директор на Национален музикален театър „Стефан Македонски“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай