Благоевград се сдоби с жандармерия

Тя ще обслужва и Кюстендилска област

Благоевград се сдоби с жандармерия | StandartNews.com

Днес в Благоевград бе открито регионално звено на Жандармерията. Звеното ще разполага с 25 служители и пет автомобила, които ще се борят с битовата престъпност на териториите на областите Благоевград и Кюстендил, предава кореспондентът на БГНЕС.

„Новото звено в Благоевград ще се нарича група, и ще бъде към зоналното жандармерийско управления в София”, обясни ст. комисар Красимир Добрев-директор на Дирекция „Жандармерия”. Нуждата от постоянно пресъствие на жандармерията на територията на двете области поради голямата територия и наличието на граници наложи откриването на новото звено.

„Пътуването от София до Петрич например налага да минаваме едни 200 км повече. По този начин се губят време и ресурси, заради което групата ще бъде базирана тук, служителите са местни хора, които до днес се е налагало да пътуват до столицата”, допълни ст. комисар Добрев.

Основен приоритет на групата ще бъде работа в малките населени места, контакт с гражданите и кметовете, дори в труднодостъпни места, където няма наличен полицейски ресурс.

На церемонията по откриването присъства директорът на Дирекция "Жандармерия" ст. комисар Красимир Добрев, директорите на ОД МВР Благоевград и Кюстендил ст. комисари Дойчин Дойчинов и Елиан Стамболийски, областния управител на област Благоевград Бисер Михайлов и др. Водосвет отслужи отец Андон Шавулев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай